Happy New Year

 
 
 
 
 
 
 
 


Redefining Beauty

Om ni har ca 37 minuter, kolla då på detta klippet. Lovar att du inte kommer ångra dig. (Börjar vid 23 min)
http://www.youtube.com/watch?v=2-lGIpiBpwQ

Our Bonfire Hearts


Days like these lead to, nights like this leads to love like ours. You light a spark in my bonfire heart.
People like us, we don’t need that much.
Just someone that starts a spark in our bonfire hearts. 

Merry Christmas

 
God Jul på er, hoppas ni får en jättebra dag 
 

Tennis Court

 
Ska imorgon till Pappa och sedan på Måndag jobba. Längtar tills jul nu. Även om dagen började otroligt dåligt så har den slutat ganska okej. Fick precis min klänning också som jag beställt inför julafton. Den passade som tur var jättebra!
Eftersom jag bott hos mamma de senaste två åren så har jag inte tänkt så mycket på vart jag vaknar upp på jul, men har bestämt mig för att sova natten från måndag tills tisdag hos pappa i år. Brukar annars åka dit på förmiddagen och spendera några timmar där, fast just nu känner jag att det är en bättre miljö för mig.
 
Anledningen till att jag inte bor hos båda är helt enkelt att jag hatar att flytta runt hela tiden. Tror dock jag ska börja bo mer hos pappa nu eftersom jag behöver omväxling.
Det var ett tag sedan jag inte ville annat än att sitta på mitt rum och vara själv, och då passade det jättebra att vara hos mamma eftersom det inte är andra människor i huset - men jag tror den perioden är över och utan att ta parti, så har pappa alltid en positivare syn på saker jag vill göra eller liknande. Vilket hjälper otroligt mycket.
 
 

TGIF

 
 
Har idag jobbat med inventering hela dagen, altså räkna hyllor fulla med skruvar och liknande saker för att se att antalet stämmer osv. Jobbade i 8 timmar men tiden gick relativt fort ändå då jag hade med musik som vi spelade under hela dagen. Linda och jag jobbar på Måndag igen och hade tänkt att fixa naglarna på söndag, men det är absolut ingen idé längre då jag upptäckte att de blev ganska förstörda under dagen.
 
Ska imorgon städa och på Söndag fixa de absolut sista julklapparna, kanske även gå på bio - vi får se.
Har så otroligt mycket plugg framför mig under veckan som kommer så vet inte ens vart jag ska börja just nu, önskar att det var lov i tre månader helst så man kan ta allt i lugn och ro.
 
Igår var vi ute och åt med klassen på O'Leary's. Var kvar där i ca 2 timmar men tror inte så mycket utvecklades efter det ändå. Julavslutningen var rolig och tror våran film var ganska uppskattad. Kram.
 
 
 

Jullov

Look after you

Är ganska förvånad över hur fort saker har förändrats med mig. På ett år har jag gått från jätteosäker och konstant ledsen, till att må bra och känna att jag kan prata om saker med personerna omkring mig. 
Hade problem för ett år sedan, med allt, men ville inte prata om det för alla har sitt, och ville inte besvära någon annan med mina problem när andra säkert hade mycket värre saker att ta itu med själva.
 
Jag vet många faktorer det beror på, men bland annat min vikt, hud och att jag inte var glad i förhållandet jag hade. Det var så otroligt svårt att se det då, för det hade "alltid" varit likadant. När man är tillsammans med någon en längre tid så kan man bli blind och inte se när man mår dåligt eller när saker utvecklas negativt. För man vill känna sig trygg. Men jag har aldrig mått bättre. Det är idag ett av de bästa besluten jag tagit.
 
Självklart har jag dåliga dagar fortfarande, men de är inte ens hälften utav vad de brukade vara.
Det jag tänker mest på just nu är dock min vikt. Inte vägt mig på hur länge som helst och är rädd att jag måste göra det när jag ska till doktorn den 7e januari. 
Brukade göra det flera gånger varje dag, och en av de sakerna jag är stolt över mig själv för är att jag kan avsluta något om jag märker att jag inte mår bra av det, oftast.
Hade länge väldigt dåliga vanor och förstörde mig själv lite i taget, antagligen som en reaktion av att vara tvungen att ha kontroll efter mina föräldrar skildes och allt var rörigt och jobbigt. Har ljugit många gånger över saker eftersom, som jag tidigare skrev, inte kände att någon annan skulle besväras av mina problem.
Jag vet att vissa saker är så självklara, men det har mer varit ett desperat försök att undvika ämnet, men känner att personerna jag är omringad av nu varje dag accepterar att man har gått igenom saker och man inte alltid gjort de beslut som varit bäst för en själv. 
 
Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg utan kände mest att det var något jag behövde skriva och har inget emot om personer jag bryr mig om känner till det längre eftersom det mesta är bakom mig och jag har en bättre syn på livet och mig själv.
 

Happily

Marcus med Fredriks julklapp 
 
Lovisa hade ordnat en bild på Ronaldo till Fredrik att ha under vår inspelning, men han var tyvärr sjuk - så hon, smart som hon är, fixade en ram till bilden och idag fick han den som en julklapp ifrån klassen.
Väldigt kul, speciellt då han innan han hade öppnat den sa "Det är säkert något med Ronaldo"... hahaha min klass är jättebra.
Vi fixade även ett kort där alla från klassen skrivit under, hoppas han kände sig speciell.

Filmredigeringen idag har gått jättebra. Marcus och jag har satt i ca 3,5 timme och fick ihop majoriteten av filmen. Vi har lite kvar till imorgon men den är generellt sett visningsbar. JULLOV IMORGON.
 
 

Be with you

 
 

#mh13Varit i Göteborg hela dagen och gått runt på stan. Vi skulle även till Liseberg senare på eftermiddagen men då det spöregnade så skippade vi det och tog en fika istället. 
Jag och Emilia gick sedan efter det till Musikhjälpen buren som jag trodde var i Stockholm... men tydligen inte. Vi stod sedan där i ca 30 minuter och kollade på utanför då alla affärer var stängda och våra föräldrar var på Clarion. 

Vår skola har dragit in 3,000 kronor till Musikhjälpen under den senaste veckan vilket jag tycker är otroligt bra. Stina och jag gjorde affisher förra veckan/i början av denna - och sedan har vi stått ute och spritt ordet två gånger. Enda gången med hela klassen, och andra gången med ungefär halva.
 
Införskaffade mig endast ett läppstift ifrån Bobbi Brown idag. Stod även vid MAC en längre tid men det var fullt överallt och svårt att få hjälp bland alla människor så när jag äntligen fick uppmärksamhet så bad jag bara om ett prov för jag orkade inte stå där längre. Hittade även ett par skor på TopShop och en kappa på Zara (köpte dem inte) men ingen tur i klädväg inför jul. Börjar verkligen dra ihop sig nu, endast 10 dagar kvar ! Godnatt.

Almost is Never enough

 
Denna vecka går otroligt fort fram - men det är bara bra.
Idag har vi haft föreläsning från någon ifrån FN, men stod innan det stod jag och några till i ca 1 timme och samlade pengar till musikhjälpen inne på Mitticity. 

På Fredag åker jag ner till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg på Lördag, men innan det ska jag dela ut glögg och pepparkakor, samt delta i skolans Luciatåg vilket jag och Stina köpte glitter inför igår.
 
Lite synd att vi åker på Fredag då jag hade planerat att boka ett pass då med Lejla (då det endast är på fredagar) men får väll helt enkelt vänta tills nästa vecka tyvärr.
Även om det är väldigt mycket plugg jag behöver ta ikapp så känner jag inte någon överväldigande stress vilket är skönt då vi inte har något prov eller liknande innan jullovet som är EN VECKA BORT (!!!)
 
Väntar bara på att resten av julklapparna jag införskaffat ska anlända i brevlådan och sedan är jag även klar med det momentet. Sista checksaken inför jul är att hitta något att ha på mig. Kram.
 

With guns hidden under our petticoats

 

Skinny Love

Come on skinny love just last the year, pour a little salt we were never here.
 

Saturday

 
Vaknade runt sju idag och gjorde mig sedan i ordning för att åka på öppet hus. Var där ifrån ca 10 till 14 och gick faktiskt ganska bra, förutom med en person då jag inte har nån aning om vad jag babblade om... haha.
Åkte sedan hem och bakade pepparkakor med mormor.
 
Fick jätteont i magen och huvudet och mådde illa vid 17 men det gick över runt 19.30, har ingen aning varför jag mådde så men är bara glad att det inte höll i sig.Tror fortfarande att jag är lite småfebrig för ena sekunden fryser jag, sedan känns det som jag sitter i en bastu. Är lite yr osv men orkar inte ligga i sängen längre och det hindrar mig inte från att arbeta direkt heller, bara fokusen som kanske inte är lika bra.
 
Imorgon måste jag plugga men är glad att det inte är någon överdriven stress innan jullovet. Inga prov osv. Det är det direkt efter jul istället men då har jag nästan 3 veckor att dela upp arbetet på så att det borde bli bra bara jag gör ett schema och håller mig till det. Godnatt, Kram.
 

Mr Harry Thompson

 
 
Tredje dagen jag är hemma. Just nu mår jag helt okej men det går upp och ner.
Förhoppningsvis så går jag till skolan imorgon då det iallafall känns på bättringsvägen just nu.
Vet inte ens riktigt vad som är fel på mig, hade feber igår men den är borta idag.

Måste ändå in till stan om en timme då jag hade bokat en tid och vägrar att vänta i två veckor på en ny. Kommer endast ta max 30 minuter och ska bara gå en beskrivning/genomgång så det är lungt. Sen hem till sängen igen och fokusera på att bli helt frisk.
 
 

Christmas LightsDon't break character, you've got a lot of heart

Det värsta måste vara när någon du bryr dig om och skulle göra allt för, inte ens märker när något är fel även om personen en gång lovade att den kände dig bättre än de flesta.
Jag tror jag märker ofta på personer när något är fel, även om jag inte alltid anmärker det. Det är alltid små saker som ändras. Sättet man pratar på eller beter sig, eller helt enkelt ansiktsuttrycken. 

Skulle verkligen behöva gråta men ibland vill man inte sitta inlåst i ens sovrum utan man vill att någon för en sekund skulle fråga hur man mår och sedan stanna kvar, även om man insisterar på att allt är så bra det kan bli.
 
Vet inte hur man inte förlorar folk omkring en. Känns som jag provat allt men det inte ens märks. Engagemang krävs tyvärr från båda sidor och om båda inte är villiga till förändring går det inte få det att ske. Blindhet är nog den största svagheten hos människan.
Eller så är man för fokuserad på sina egna känslor och glömmer bort de omkring som är lika svaga som en själv.
Önskar att en dag finna personen man kan ringa klockan tre på natten utan att några frågor behöver ställas varför man ringer, och fortfarande håller sig vaken och lyssnar på det man behöver prata ut om.
 
 
 

Skinny Love

 
Har varit ganska nere idag. Kom hem från Långberget runt 4 och hoppade då direkt in i duschen.
Dagar som idag känner jag mig värdelös och vill bara försvinna. Allt jag gör är fel och jag räcker inte till för någonting.
Önskar jag kunde tagit mig till en gudstjänst imorse då det skulle ha varit skönt att vara omringad av allt det men var lite svårt då jag tror den närmaste kyrkan ligger ca 5 mil bort från våran stuga.
 
Vill bara må bra och vara glad, men ibland är det svårt att finna det minsta lilla bra i en situation när allt man vill göra är att gråta och gräva ner sig under täcket hela dagen så att man kan försvinna från omvärlden för en liten stund.
 
 
 

Yankee Candle Christmas Cookie