Afternoon

 
 
Idag har varit helt okej. Vill fortfarande hem dock, men är skönt att veta att mer än halva veckan nu gått. Endast två dagar kvar. Har ätit mycket idag och speciellt fikat. Gillade inte det mesta av lunchen så åt mos, grönsaker och vatten - och middagen var inte heller god då det var minnestronesoppa (tror jag) som smakade tomat. Eftersom kockarna inte är här efter lunch så gör de iordning middag till mig och en till som bor på centret, och lämnar det i kylskåpet så får vi gå och äta när vi känner för det under kvällen. Vet aldrig vad det blir och var inte gott igår heller då det var paj fylld med bara oliver. 
Betalar för allting ändå eftersom jag bad dem göra middag till mig, men om jag är här nästa vecka så funderar jag på att avbeställa det eftersom de två senaste dagarna så har jag i stort sett kastat bort 85% av maten.

Ska nu se på några serier, sedan tvätta ansiktet. Går och lägger mig runt 22 då det inte finns något annat att göra här - är dock mer sömn än vad jag brukar få. Går upp vid 6 så totalt 8 timmar är helt okej. Höll dock på att somna idag när jag sorterade och räknade glasflaskor inne i labbet.
Pappa har fixat min klocka och jag hoppas den passar nu (kunde ju inte vara där och prova i affären så vi försökte mäta upp innan jag åkte iväg). Längtar så tills på fredag för tror inte jag går hela dagen då heller, och ändå ifall jag gör det så gör det absolut ingenting eftersom jag ska få sova i en säng jag är fimiliar med samt träffa Mamma och Anders.
 
 

Cold

 

Happiness



Fick detta utav Aleksis imorse. Är ganska säker på att pappa sade åt honom att smsa mig eftersom jag var ledsen, men det gör inget för blev fortfarande väldigt glad.
Jag mår bättre nu och har precis pratat med pappa angående allt. Han tyckte jag var duktig som klarar att bo själv så långt från alla och att hemlängtan lägger sig. Vi ska se efter i helgen hur illa det hinner bli, har trots allt bara varit här i två dagar än så länge. 
Var tydligen fest för alla Brazilianare osv här från Göteborg för någon Workshop, och de åker idag. Bor nu själv i hela huset, är lättad faktiskt. Är endast jag och en kille från Northern Ireland som bor här nu (han bor dock i det andra huset med matsalan tvärs över "vägen"). Ska gå och ta min middag nu tänkte jag och sedan ta en efterlängtad dusch. Kram.

20140128

Ska ut med båten om 2 timmar och ska om ca 25 min gå och äta frukost. Ska möta min handledare klockan 8 och är fortfarande lite ledsen idag. Var ändå skönt att Anders kom hit en liten stund igår. Vet inte om jag kommer klara att bo själv i två veckor och funderar på att bara vara här i en vecka istället eftersom jag hatar att vara så långt ifrån hemma också och den närmaste personen är Anders 45 min bort - men vi får se hur det blir med det. Ska prata med pappa ikväll angående detta. 
Låter så dumt för det är intressant att vara här, och även om jag gillar att vara själv så vill jag inte vara själv på detta viset. Utan jag gillar att vara själv hemma då man vet att man är trygg och man alltid har personer man känner bredvid en. Dock har även det börjat gå över och trivs nog bäst med någon vid min sida helatiden.
 
Vaknade flera gånger inatt men gör alltid det när jag är orolig eller så, det är inte en bra egenskap då det tar ganska mycket energi ifrån en. Hoppas på att dagen blir kortare för just nu är allt jag vill göra att ta en dusch och efter det ringa pappa.

Monday Night

Anders har fortfarande inte kommit, han var i affären för ca 10 minuter sedan och efter det upptäckte jag att jag glömt min hudkräm för ansiktet hos honom så han fick åka hem och hämta den med. Tror han är påväg snart. 
Så kommer ha allt innan 9 tror jag. Är faktiskt väldigt glad att han åker hit för min skull då det var ca 35-45 minuter beroende på hur mycket trafik det är. 
Idag är en sådan dag jag inte vill vara ensam på. PMS'en börjar kicka in och blir alltid deprimerad och ledsen då och det kunde kommit vid en sämre tidpunkt än nu när jag ska vara själv utan att se någon jag känner tills på Fredag eftermiddag. Och kommer inte få sova i min säng på två veckor. Hoppas jag är på bättre humör imorgon.
 

In the car



Är påväg ner emot Uddevalla nu, hämtade ut ett paket imorse innehållande några midi rings (ringar som sitter mitt på fingret) och är jättenöjd. Beställde dem för några veckor sedan från Etsy vilket är en sida där folk kan sälja handmade products etc. och hon jag köpte från har varit jättetrevlig via mejl och via lapparna hon skickade med i paketet samt två stycken free samples. 
Sitter i bilen så är lite svårt att få en bra bild på dem just nu men kan lägga upp någon annan dag. 

Lyckades få ner allt i två stora bags inför praktiken samt min skolväska och en kasse för maten jag tog med hemifrån. Reser inte lätt märker jag men samtidigt ska jag vara borta i två veckor. 

Saturday 20140125

 
Håller på att packa inför Praktiken som jag åker till på Måndag. Vet inte riktigt vad jag ska ha med för typ av klädsel dock. De sa "varmt, vattentät och oömmt" men vill inte komma för underdressed heller i typ stövlar och munjacka om jag inte ska vara ute någonting.
Tänkte jeans ungefär och vanliga skor, sedan något "normalt" på överkroppen, typ vanlig tshirt eller linne/blus med cardigan över (ser mer casual ut med cardigan över). Har med allt möjligt än så länge dock så ser ju första dagen vad folk går klädda i ungefär och kan anpassa mig efter det. 
Glömde klockan imorse då jag fick skynda mig till bussenså ska förhoppningsvis in och fixa den imorgon istället innan vi åker ner emot Uddevalla. Ska även hinna måla naglarna men det gör jag nog på kvällen. Är så himla nervös men ska bli så kul ! Godnatt.

Gold

 

One Time

 
Idag har faktiskt varit en väldigt bra dag. Matteprovet igår gick inte så jättebra men skönt att den ångesten är borta för stunden. Hämtade min klocka idag och den var lite mindre än vad jag trodde, men det är bara positivt då jag inte har jättestora handleder och var rädd att den skulle vara lite överväldigande. Ska försöka fixa storleken på den imorgon så jag kan börja använda den. Fikade även med klassen på Wayne's i Mitt i City vilket var trevligt - Sprang sedan iväg med Linda och köpte två klädesplagg jag behövde och en silver ring.

Imorgon ska jag med på öppet hus från 11.00 till 13.00, och sen åka hem och packa inför Söndag då jaLg ska ner till Uddevalla. Bara tre dagar kvar till praktiken nu (!) Ska nu ta något att dricka och efter det fixa kanterna på naglarna då det blivit lite bortskavt idag. Lägger upp bilder på klockan/ringen imorgon. Kram.
 

///

Borde kanske inte skriva mer men jag måste skriva av mig. Är så stressad, ångestfylld och ledsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen just nu. Jag vill gråta men kan inte gråta mer för då förstör jag allt jag precis kletat in i huden. 
Min hud får mig att må så otroligt dåligt när den är dålig, som nu. 

När jag var hos min dermatolog för ca 2 veckor sen hade den självklart magiskt blivit 100 gånger bättre så att han bestämde sig för att inte skriva ut medicinen jag ville ha (som jag tidigare haft) utan en kräm som har gjort allt mycket värre. Jag vet att det är hur alla preparat fungerar, man får värre hud och sedan bättre - men tror detta inte är ett sånt fall. Har börjat fått små finnar på axlarna, käklinjen, pannan, ryggen, näsan och hakan - ställen jag inte haft någonting på under två års tid nu.
Kanske låter äckligt och jag förstår det, men jag hade endast problem med ENA kinden innan detta. Nu är det överallt och jag vet inte vad jag ska göra för jag måste vänta ca 6 veckor innan jag ens kan ta kontakt med honom igen, sen nångon månad på väntetid och sedan yttligare någon månad för att alla prover ska ha nått labb osv. 
Är så trött på processen och jag vill bara generellt bra någon gång utan att någonting ska krångla.
 

HAUNT///BED

 
Har verkligen varit en dålig dag idag. Började plugga ca 10 och suttit sedan dess och haft ångest och gråtit i perioder ända fram till 4 då jag bestämde mig för att ringa pappa. Han kom förbi så vi kunde prata om det och sedan åkte jag med hem till honom för att plugga lite tilsammans med Linda och min bror via Skype. Var verkligen jätte negativt inställd på det efter att ha försökt i så många timmar utan det minsta framsteg, men det hjälpte lite. Är så mycket enklare när någon kan berätta precis hur du ska göra för att lösa en viss typ av funktion istället för att gissa dig fram och aldrig riktigt förstå varför eller hur. 
Även om jag inte tror att provet kommer nå godkänt så känner jag mig lite lugnare. Berättade för pappa att jag ville börja i Boxning och han sa att han kan fixa en boxningsäck och handskar till vårat gym. Eftersom jag tänkt börja bo hos honom mer så kan det funka men jag sa att det kan avaktas tills jag officielt åker dit mer än 1 gång i månden. 

Ska bara åka in till stan, göra provet, prova en tröja sett och sedan åka hem. Förhoppningsvis kommer min efterlängtade klocka imorgon men chansen att jag missar den finns då jag är borta från ca 12-16 och det är runt de tiderna DHL brukar komma tyvärr. Har verkligen inte lust att vänta längre eftersom jag inte kommer vara hemma på två veckor. 
Känner inte att jag vill bo själv nu, vill vara kvar här hemma och gå och fika på stan tilsammans med kompisar samt träffa nya människor - men trots det så tror jag praktiken kommer att bli super.
 

Tuesday

 
 
Ledig imorgon pga sjuk lärare - kunde inte sitta bättre då jag behöver hela dagen till att plugga inför matten som blev flyttat till Torsdagen istället. Kom hem för ca 1 timme sedan och har sedan dess hunnit äta. Tänkte göra pannkakor men hittade inte äggen av någon anledning som jag vet att vi köpte häromdagen så no pancakes for Felicia idag tyvärr. Kanske går till affären imorgon och skaffar några.

Ska sätta mig och kolla på några serier och sedan plugga matte ett litet tag så jag kommer in i fas lite.
Hann med en snabb Skype konversation med Fredrik & Lovisa också nyss vilket var trevligt, men bättre att jag börjar med att se en serie nu så jag kan lugna ner mig och sedan öppnar matteboken och sätter fart. Godnatt.
 
 
 

Don't dream of yesterday

 
Längtar så tills min klocka kommer. Idag åkte jag in till stan vid 10 för att ringa praktiken, samt försöka få tid men syon på skolan innan jag och Johan åkte iväg på 1 1/2 timmes pass på gymmet. Kom sedan hem runt 3 och duschade, målade naglarna och åkte iväg till Coop med mamma vid 18 och handlade mat. 
Borde ha pluggat men klarar inte att ta tag i det. Matteprovet är flyttat fram till Torsdag så har ca 2 dagar att plugga på och jag kan verkligen ingenting igen. På ett sätt är det dåligt att vi har prov på saker vi gjorde innan jullovet för man glömmer verkligen bort det mesta. 
Satte mig förut för att kolla igenom det jag kom ihåg att jag förstod då, men fattar inget nu. Tror dock det kommer tillbaka om jag repeterar imorgon. 

Börjar dagen med några timmars biologi imorgon och även om jag älskar biologi så känns det som schemat redan är fullt och att jag inte kommer kunna satsa på ett A som jag vill ha. Fick dock A på min engelska bokrecension som råkade bli ca 6 sidor lång. Läste igenom den ett x antal gånger under loppet om 3 dagar vilket jag aldrig brukar göra.
 
Ska se på någon serie, ta ett glas äppeljuice och sedan försöka sova senast 23.00 då jag måste ta 7 bussen imorgon vilket betyder att jag måste gå upp tidigt. Vissa tycker det är absurt att jag alltid går upp minst 1,5 timme innan jag måste åka - och jag behöver egentligen inte så mycket tid på morgonen. Men den tiden är min egen tid och jag går hellre up 05.30 och tar det lungt än att gå up 06.30 och stressa.
 
 
 
 

Dirty Love

 
 Är så glad att jag är ledig imorgon så det blir en kort vecka, är förhoppningsvis ledig på Torsdag också. Dock är det matteprov på fredag men ska verkligen försöka plugga till det imorgon och sedan veckan ut.
Skulle egentligen åkt till Arvika på Torsdag med skolan men tror inte det blir av, och sedan tror jag inte jag kommer vara med på Öppet hus på Lördag heller men vi får se hur det blir beroende på när jag åker ner till Uddevalla helt enkelt.
 
Är så himla exhalterad inför våren, ändå fast det just nu är -5 och massor av snö ute. Det har alltid varit en årstid som jag älskat men samtidigt hatat pga att jag haft svårt att acceptera hur jag ser ut och det är inte särskilt skönt att gå i tjocka tröjor på våren/sommaren endast för att dölja sin kropp.
Inte haft någon "attack" på över ett år vilket är ganska förvånande men så otroligt skönt. Sist var i London vid Picadilly Circus. Fick panik och visste inte vart jag skulle ta vägen för jag ville inte att någon skulle se mig, har nog aldrig varit så nära att brista ut i tårar offentligt som då. 

Har alltid haft komplex över min läng och vikt men om man jämför hur jag var för ett år sen till nu så har jag gjort otroliga framsteg. Kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att vara kvar i stadiet då det enda jag tänkte på var min kropp och på hur andra måste hata mig på grund av den. Låter ganska sjukt när man skriver ut det såhär men tror det var en blandning av många saker och inte bara dåligt självförtroende.
 
 

20140118/20140119

 
Igår var en bra dag. Spenderade halva med att städa, se på serier och göra mig iordning - och vid ca 3 åkt jag in till stan på födelsedagsmiddag på Frost för Linda med familjen. Hann även fynda en skinnjacka innan middagen som jag kan ha i vår så den är jag jättenöjd över !
Senare på kvällen åkte jag hem till Lovisa för en tjejkväll med tjejerna i klassen  och det var verkligen jättemysig och roligt så det hoppas jag vi gör om någon gång snart.
 

Dog typ av matkoma på vägen hem från Lovisa efter två middagar och tre efterätter men var värt det.
Kom hem till pappa runt kvart i två inatt och nu på morgonen har jag inte alls gjort mycket. Bestämde mig dock för att köpa en klocka för pengarna jag lagn undan då jag inte tror det blir något Tyskland för min del i vår tyvärr och hade velat ha den jättelänge så lika bra att slå till när jag ändå hade så det räckte. Supernöjd med den (eller ja det får vi väll se när den kommer om ca 4 dagar). Kram.

Baker Watch

 

Friday


Äntligen fredag. Är just nu hemma hos pappa efter en vecka fylld med fika och mat. Vi har idag varit på Melkers för att fira Lindas födelsedag. Har precis skickat in min ändring i Fysikrapporten så jag förhoppningsvis når ett högre betyg och jag gjorde imose även ett kemiprov. Dock var det bland de sämsta prov jag gjort i hela mitt liv men så får det vara.
Nästa vecka börjar nya schemat och efter det är det 4 veckors praktik vilket ska bli otroligt kul för en gångs skull!

 

Perfectly Lonely

 
Igår kände jag att kemin satt men idag är det kaos i huvudet. Känns inte som jag kan någonting över huvud taget. Kom hem lite senare än vanligt idag då jag gick på stan en stund med Linda efter fysiken. Hon fyller år imorgon så ska till pappa efter skolan och fira henne - även ut och äta middag på lördag innan jag åker vidare för myskväll hos Lovisa!
Imorse satt jag och Stina och försökte plugga och boka biljetter till Shrek men de var tyvärr slutsålda och det var sista föreställnigen so no tickets for us ! Ska försöka plugga ca en timme till och sedan sova då jag måste åka iväg redan klockan sju imorgon bitti. Godnatt.
 
John Mayer – Perfectly Lonely

Checklista

Ringa Praktiken på Måndag v 4
Fixa ändringarna i Fysikrapporten
Börja på Kemirapporten
Plugga till Kemiprovet v 3
Plugga till Matteprovet v 4
Skriva personligt brev samt lämna in i Spanskan
Skriva klart och lämna in Samhällskunskapen
♡ Skissa klart och skriv klart i Grafisk kommunikation
♡ Skriv en jobbansökan på Engelska 
♡ Anmäla mig till högskoleprovet i April samt beställa övningsbok
Kolla hur det blir på lördag angående middag/filmkväll
Fixa 1 vecka till praktik (v 7)
KMTI 12.00 Måndag med Johan
Fixa håret 
 
Detta är vad jag har att göra den kommande 1,5 veckan. Tänkte skriva upp det här så jag kan gå tillbaka och kolla ifall jag undrar. Jag gillar även att göra listor och ha allting väldigt strukurerat så detta tror jag hjälper lite att hålla koll.

Long brown hair and foolish eyes

 
Är ganska stressad, och samtidigt som jag gillar att ha mycket att göra, så hatar jag det.
Ska ut på en skola imorgon och prata om gymnasiet så missar matten men det får vara så nu, ska försöka börja plugga till Kemin imorgon och sedan fixa med ny jacka och högskoleprovsbok så jag kommer någonstans och gör framsteg. Skrev idag en bokrapport på 2,500 ord som vi egentligen skulle göra under vår praktik men väntar helt enkelt med att lämna in den tills dess - Har min favoritbok som jag aldrig skrivit en rapport på och passade därför på så jag slipper läsa en ny eftersom jag inte känner att tiden räcker till för det.
 
Har även muntligt imorgon imorgon i Fysiken/Svenskan, och fick tillbaka rapporten där jag fick det betyg jag trodde - men han sa om jag ändrar några saker kan det höjas så är glad att jag lämnade in den i väldigt god tid så att jag inte känner någon stress över det.
 
Är väldigt tråkigt när jag endast skriver om skolan, men det är det enda som jag hinner med nu för tiden och speciellt efter att vi byter schema. Kommer bli 6 otroligt jobbiga månader men jag måste jobba på att lägga om mina prioriteringar och vardagsrutiner för att maximera allt. Godnatt.
 
The Killers – A Dustland Fairytale

I knew it when I met you

 
 
Är så stressad just nu för känns som att allt kommer på en gång även om vi spridit ut proven, tack och lov.
Men är mer stressad inför vad som kommer i vår och höst, och vet att det är onödigt att tänka på det nu när jag har andra saker att fokusera på men kan inte hjälpa det. 
Ska försöka lämna in Samhällsuppgiften idag, och imorgon bitti göra klart inför redovisningen av våran fysiklaboraton och sedan plugga till kemin resten utav veckan.
 
Var imorse ute med Anders för att försöka lära mig hur växlarna och kopplingen funkar på en manuell bil. Har kört automat i ungefär ett halvår nu så är lite annorlunda när man har tre pedaler att hålla koll på och en växellåda där man innan bara behövde lägga i om man ville köra framåt, backa eller parkera. Men gick faktiskt ganska bra.
 
The Killers – Runaways
 

The 1975



The 1975 – The 1975 

First and Amistad

 
Anledningen till varför jag inte skrivit på några dagar är att jag inte varit på så bra humör, och alltid när jag försökt har det blivit så negativt att jag inte hittat någon mening i att publicera det.
Har egentligen inte varit på jättebra humör idag heller men på lunch gick jag ut med Linda och Alice och åt på Fontana, fick även några kramar som verkligen behövdes i slutet av dagen. Även sista Spanska lektionen var rolig tack vare Lovisa.
 
Är så otroligt glad att vi flyttat både matte och fysikprovet så vi hinner fokusera på kemin under kommande vecka. Är ganska mycket i skolan nu men bara 23 dagar kvar till praktiken vilket känns väldigt bra.

OPI - Midnight in Moscow 
 
Målade naglarna idag efter att jag hade tagit en dusch, eftersom jag ska ner till Uddevalla imorgon och fira Farmor som fyller 70 - känner dock att det inte kunde hamnat på en värre vecka än denna, men har inte sett henne på hur länge som helst så det blir nog en helt okej dag ändå.
Känner inte att jag har något passande att ha på mig dock så vi får se hur jag gör angående attire imorgon. Kram.
 
 

Why don't you figure my heart out

 
Väldigt långsam dag idag, vilket ändå har varit skönt. 
Åkte in till sjukhuset vid 2 för att träffa min dermatolog, och som jag trodde så ville han inte skriva ut mer medicin åt mig på grund av att jag inte hade något markant längre utan bara ett litet parti på kinden med aktiv acne. 
Pappa och jag åkte sedan iväg till Team Sportia för att se vilka cyklar som var tillgängliga, slutade med att jag helt enkelt "bokade" en eftersom jag redan valt en online jag vill ha - och förhoppningsvis kommer den in i mitten av februari om modellen inte är slutsåld till andra återförsäljare då de inte bokat någon förens senare i vår, enligt han som jobbade där.
 
Skrev klart min engelskapresentation imorse och måste bara lära in allting nu. Ska dock gå och lägga mig snart eftersom jag är otroligt trött idag. Godnatt.
 
 
 
 

140106

 
Har idag gjort klart labbrapporten för Fysiken så den är off the table, och imorgon ska jag in till stan för att åka till min dermatolog och sedan kolla på en ny cykel då min blev snodd i Oktober. Tror dock de inte hade den jag ville ha i lager om jag minns rätt från när pappa ringde förra veckan men vi får se. 
Är inte alls glad att skolan börjar på Onsdag då hela Januari kommer vara full utav stress, men är dock otroligt lycklig och ganska stolt över att jag lyckats fixa en sån bra praktik under de första två veckorna i Februari. 

Ska bli jätte spännande verkligen och hoppas att det blir så bra som jag tror. När jag pratade med chefen för centret sade han att de kan lägga upp ett 10 dagars schema för mig, men ska ringa i slutet av vecka 3 bara för att dubbelchecka att allt fortfarande går according to plan.
 
Har inte skrivit särskilt mycket på sistone utan bara lagt ut bilder, men det har verkligen inte hänt något. Det jag suttit och gjort på dagarna är suktat efter saker jag vill ha - men känns så dumt att spendera så mycket pengar på materiella saker. 
Jag spenderar ganska mycket pengar på smink, men det är något jag tillåter mig själv att göra. Dock har jag hittat en väska nu, men det kan finnas en möjlighet att åka till Tyskland i vår tilsammans med en vän, det vet jag om ca 2 veckor - och då behöver jag pengar till det istället.
 
 

The best hand cream in the world

 

Say Something, I'm giving up on you

 
14 låter så mycket bättre än 13, och känns så mycket bättre än 13.
Jag är helt insatt på att detta året kommer bli bra - för jag har en miljon saker att göra samtidigt som jag tar med mig det jag lärt mig under föregående år. 
Jag har insett att ingen kan göra dig så lycklig som du själv - iallafall inte just nu i livet. Det behövs ingen annan för att göra dig hel, utan du är du och om du vill något så kommer du klara det på egen hand.
 
Jag kan ibland börja gråta vid tanken på hur länge jag väntat på detta år, på att det ska bli tid nog att påbörja processen som varit min enda motivation inför framtiden de senaste åren.
Det är endast ett drygt år kvar. Ett enda år. Jag kanske har för höga förväntningar, men genom att genomgå detta tror jag att jag kommer skapa en bättre relation till mig själv, mina beslut och min självständighet.
Men ett drygt år är en så otroligt kort tid på något jag väntat på så länge.
 

Hypnôse